Opleiding

Onze opleidingen worden gekenmerkt door een coachende aanpak. Dat betekent dat wij onze cursisten uitnodigen om zelf te leren in plaats van dat we hen trainen en conditioneren. Mensen leren het gemakkelijkst in een veilige omgeving, waar ze fouten mogen maken en kunnen experimenteren met hun gedrag.

Wij geven onze cursisten de tijd om zich het geleerde eigen te maken. Dus creeren wij in onze opleidingen een ongedwongen sfeer, waarin met humor en zelfrelativering serieus gewerkt wordt aan de vergroting van zelfkennis, praktische vaardigheden en de toepassing daarvan in priveleven en op het werk. Om iets te leren is er meer nodig dat de stof te kennen; kennen en kunnen is immers niet hetzelfde. Vandaar dat onze opleidingen naast een degelijke theoretische ondergrond vooral heel praktisch zijn.

Noordoosten heeft geen aanbod van standaardopleidingen, maar ontwikkelt in samenspraak met de opdrachtgever opleidingen op het gebied van:

  • Leidinggeven aan professionals
  • Persoonlijke effectiviteit
  • Communicatie en samenwerking
  • Coaching voor managers
  • Omgaan met stress en werkdruk

Bovendien zijn wij gespecialiseerd in het enneagram en geven hierin introductiecursussen, vervolgopleidingen en managementtrainingen.